HomeKeresésRegisztrációBelépés
Belépés
Felhasználónév:
Jelszó:
Automatikus bejelentkezés: 
:: Elfelejtettem a jelszavam!
Latest topics
» Homok utca 38.
Szabályzat EmptyVas. Okt. 07, 2018 4:40 pm by Claire Lightwood

» Quasimodo Frollo (nincs kész)
Szabályzat EmptyHétf. Aug. 13, 2018 9:15 am by Quasimodo

» Clopin Trouillefou (készül)
Szabályzat EmptyCsüt. Aug. 09, 2018 3:32 pm by Clopin Trouillefou

» Utak, utcák
Szabályzat EmptyVas. Aug. 05, 2018 8:23 pm by Ariel Deepsea

» Hírek
Szabályzat EmptySzer. Júl. 11, 2018 11:09 am by Don "Zordon" Whittaker

» Ariel Deepsea
Szabályzat EmptySzer. Júl. 11, 2018 10:13 am by Don "Zordon" Whittaker

» Claire Lightwood
Szabályzat EmptySzer. Júl. 11, 2018 10:07 am by Don "Zordon" Whittaker

» Általános csevegő
Szabályzat EmptyKedd Júl. 10, 2018 8:11 pm by Claire Lightwood

» Történet: Enyém a Föld!
Szabályzat EmptyCsüt. Júl. 05, 2018 9:34 pm by Don "Zordon" Whittaker

Ki van itt?
Jelenleg 1 felhasználó van itt :: 0 regisztrált, 0 rejtett és 1 vendég

Nincs

A legtöbb felhasználó (49 fő) Vas. Júl. 01, 2018 1:56 pm-kor volt itt.

Share
 

 Szabályzat

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Go down 
SzerzőÜzenet
Don "Zordon" Whittaker
Admin
Don

Karakter : Zordon
Kor : 39
Foglalkozás : Cégvezető
Előtörténet : long live the king

Szabályzat Empty
TémanyitásTárgy: Szabályzat   Szabályzat EmptySzomb. Jún. 30, 2018 7:54 pm

Vissza az elejére Go down
Don "Zordon" Whittaker
Admin
Don

Karakter : Zordon
Kor : 39
Foglalkozás : Cégvezető
Előtörténet : long live the king

Szabályzat Empty
TémanyitásTárgy: Re: Szabályzat   Szabályzat EmptySzomb. Jún. 30, 2018 8:00 pm

ÁLTALÁNOS SZABÁLYOK


1. Kezdés

Ahhoz, hogy játszani kezdhess, előbb regisztrálnod kell, majd megírnod a karakterhez tartozó előtörténetet, amelyet az egyik adminisztrátor elbírál. Amennyiben az előtörténeted elfogadásra kerül, belekezdhetsz a játékba. Mindenkinek 2 hete van regisztráció után elkészíteni az előtörténetet - amennyiben ezt nem teszi meg és ezt az egyik adminisztrátornak sem jelzi, a regisztrációt töröljük!

2. Szabályok és leírások

A szabályok, valamint a karakteralkotáshoz szükséges leírások elolvasása kötelező, illetve a játék során is be kell ezeket tartani - nem véletlenül alkottuk meg őket.

3. Avatár és aláírás

Az avatár mérete PONTOSAN 320 pixel magasságú és 200 pixel szélességű legyen! Az avatáron NEM szerepelhetnek hírességek - legalábbis Hollywoodi színészek, vagy olyan modellek, amikkel tele van az összes szerepjátékos odal. Keressetek olyan arcokat, modelleket, zenészeket, sportolókat, akiket nem láttunk már ezerszer. Legyen valós a kép - a rajzolt/festett/animált/stb. avatárokat, valamint a mozgó avatárokat nem fogadjuk el.

Az aláírást nem preferáljuk - ha nagyon ragaszkodsz hozzá, statikus képe tehetsz 500 x 250 pixeles méretben. Gifeket az oldalra feltölteni nem engedélyezett.

4. Netikett és helyesírás

Az egész oldalon érvényesek a Netikett szabályai, így kérjük ezeket tartsátok be! A szabályok elég alapvetőek, pl: Ne írj mindent csupa nagy betűvel!; Vessző után tégy szóközt!; stb.
A helyesírásra pedig tessék odafigyelni! Egy vesszőhibáért senkinek nem harapjuk le a fejét, de a helyesírási hibák halmozásáért már küldünk figyelmeztetést. Emellett, a játéktéren nem használhatóak hangulatjelek, kérjük ezeket kizárólag a játéktéren kívül alkalmazzátok!

Szigorúan TILOS a káromkodás, a csúnya szavak használata - legalábbis cenzúra nélkül. Ha csúnya szót, káromkodást készülsz leírni, csillagozd ki, vagy egyéb speciális karakterrel törd meg a szót, hogy abból úgymond ne lehessen kiolvasni a káromkodást.

5. Kampányok

Kampányoknak nevezzük a Disney, vagy más egész estés mesefilmeket, amikből a oldalon karaktereket és helyzeteket lehet kijászani. Az oldal indulásakor elérhető néhány kampány, az adott mesefilmben szereplő karaktereket szabadon meg lehet formálni, betartva az átírt alaphelyzeteket.

Ha új kampányt szeretnél indítani, előbb ki kell találnod annak átírását és megbeszélned az adminisztrátorral. Egy ember kedvéért nem fog elindulni új kampány, ezt most mondom. Legalább két egymástól független játékos kell hozzá. Ha az alapötlet jó, akkor elindulhat az új kampány, de jó lenne, ha eleinte legalább a meglévőekből válogatna mindenki, hogy legyen értelme a közös játékoknak és az első, szorosabb kapcsolatoknak.


6. Multik

Megengedett a multik létrehozása (vagyis hogy egy játékosnak több karaktere legyen az oldalon), viszont arra mindenkit megkérünk, hogy ne magatokkal játsszatok, sőt ha egy mód van rá, a saját karaktereitek egymás között ne is lépjenek kapcsolatba egymással. Ha úgy tapasztaljuk, hogy a több multi létrehozásával régi karaktereid elhanyagolod, nem fogunk több multit engedélyezni, ezért mindig tartsd szem előtt, hogy csak annyit alkoss meg, amennyit bírsz! Itt szeretnénk emellett jelezni, hogy aki már legalább 3 hónapja nem lépett be a karakterrel, vagyis inaktív és erről senkinek sem szólt, azt töröljük!

7. Tiszteld mások karaktereit

Karaktert megölni vagy annak olyan mértékű maradandó károsodást okozni, amit visszafordítani már nem lehet, csak az illető karakter játékosa és (halál esetén) valamelyik adminisztrátor előzetes engedélyével lehet.
Nem irányíthatod más karakterét, vagyis nem írhatod le, hogyan reagált adott helyzetben (pl. hogy megütötted és ő elfutott), mert nem tudhatod, mit szándékozik tenni!

8. Fórumra nem való dolgok

Ez egy játék! A fórumra nem való dolgokat ne itt vitassátok meg, maximum privát üzenetben. Ha egy játékossal gondod támadt, a karakterrel még nem kell vele úgy viselkedni, kérjük a játéktéren ne adjatok valós okokat a karakterek közötti nézeteltéréseknek!

9. Büntetések

Aki nem tartja be a szabályokat és halmozza a helyesírási hibákat, akár végleges kitiltással is honorálhatjuk a karakter szabálysértésekkel szembeni szorgalmát.

10. Ne lopj

Az adminisztrátorok az oldalon fellehető tartalmak előállítására időt áldoztak, ezért kérünk, tartsd ezt tiszteletben és ne lopj! Az oldalon él a szerzői jogok védelme. Ha esetleg szeretnél valamit felhasználni az oldalról, az előzetes írásbeli kérvényezést és annak jóváhagyását, vagyis engedélyt kíván valamelyik adminisztrátor részéről!

A változtatás jogát fenntartjuk, az esetleges szabályváltozásokról azonban mindenkit értesítünk a főoldalon!
Vissza az elejére Go down
Don "Zordon" Whittaker
Admin
Don

Karakter : Zordon
Kor : 39
Foglalkozás : Cégvezető
Előtörténet : long live the king

Szabályzat Empty
TémanyitásTárgy: Re: Szabályzat   Szabályzat EmptySzomb. Jún. 30, 2018 8:04 pm

SEGÍTSÉG KEZDÉSHEZ


1. Regisztráció

Regisztrálni a karakter nevével kell (keresztnév + vezetéknév), nem a sajátoddal, számokat pedig semmi esetre sem tartalmazhat a regisztrációs név!

2. Szabályzat és leírások

Regisztráció előtt olvasd el a szabályokat és a leírásokat! Ezek nem ismerete ugyanis nem ment fel a betartásuk alól, mindenkinek saját felelőssége a tájékozódás.

3. Avatár és profil

Tölts fel a karakterednek avatart, illetve a profilodban a karakteredhez tartozó információkat (Nem, Születési idő, Tartózkodási hely, stb.) is add meg - ugyanis az előtörténet mellett ezek is feltételei az elfogadásnak.

4. Előtörténet

Írd meg a karakter előtörténetét az előtörténet minta szerint. Az előtörténet címe a karaktered neve legyen és ha esetleg úgy töltöd fel, hogy még nincs kész, mert még alakítanád és nem akarod, hogy az adminisztrátorok elbírálják, a címben ezt is jelezd!
Vissza az elejére Go down
Don "Zordon" Whittaker
Admin
Don

Karakter : Zordon
Kor : 39
Foglalkozás : Cégvezető
Előtörténet : long live the king

Szabályzat Empty
TémanyitásTárgy: Re: Szabályzat   Szabályzat EmptySzomb. Jún. 30, 2018 8:07 pm

JÁTÉKMÓD SZABÁLYAI


1. Írásmód

Mind az előtörténetet, mind a játékot E/1-ben, vagy E/3-ban írjuk! Kérjük, az előtörténetet az egyik szerint írd meg és a jövőben is tartsd magad a kiválasztott módhoz, ne váltogasd ezeket hozzászólásonként! Aki pedig nem ragaszkodik körmeszakadtáig az E/3 játékmódhoz, azt megkérjük, próbálja ki az E/1-et, mert úgy sokkal izgalmasabbá és pörgősebbé tehető a játék!

2. Hozzászólások stílusa

A párbeszédeket kötőjellel (-) jelöljük, illetve a gondolatokat is lehet így jelölni, viszont a párbeszéd bezárása után oda kell írni, hogy ez egy gondolat volt (tehát lényegében főként a könyvek stilisztikáját kell követni). A kötőjelen kívül nem használunk más (pl: / és ~) jeleket. Példa:
Így néz ki egy párbeszéd megkezdése:
- Szia, a nevem Melanie! - köszöntöttem az ismeretlent.
És így egy gondolat:
- Nekem soha nem sikerül semmi! - gondoltam.

Legyen mindig egyértelmű, hogy az adott szövegrész párbeszéd része, vagy csak gondolat, esetleg leírás volt. Színeket ne használjatok a hozzászólások összevissza rondításához.

3. Hozzászólások hossza

A hozzászólások ne legyenek rövidek (gondolok itt 2-3 mondatra), minimum tíz sort írjatok - igaz, ez is viszonylag rövidnek számít, de nem akarjuk megkötni a kezeteket. Mindenesetre próbáljatok választékosan és színesen fogalmazni, mivel úgy élvezhetőbb lesz a játék. De túl hosszan sem érdemes írni, mert a játékospartnered elunhatja magát. Maradt az arany középúton. Az sem baj, ha a hozzászólásod előreviszi a játékot és nem csak az egy helyben toporgásról szól.

4. Egyszerre egy játék

Egyszerre csak egy játékot játszhatsz és egyszerre csak egy helyszínen tartózkodhatsz a karaktereddel. A játéktér nyílt, szóval nincs lehetőség csak privát játékok lefolytatására, ha olyan a helyszín, vedd figyelembe, hogy bárki karakter odamehet, ahogy az életben is. PÜ-ben meg lehet beszélni, ha nagyon ragaszkodsz a privát játékhoz.

5. Helyszínek

Igyekeztünk minden szükséges helyszínt létrehozni a játéktéren, ahol csak egy karakter megfordulhat - ha esetleg mégis szükséged lenne valamilyen új fórumra, azt jelezheted a staff valamelyik tagja felé, aki ha úgy látja, valóban szükséges az a bizonyos helyszín, létrehozza azt.

Egyik helyszínről a másik helyszínre történő átlépést dupla dőlt vonalakkal jelöljük (pl. //Külkerület//). Természetesen nem kell minden esetben a teljes struktúrát leírni, csak ha alfórumot, fórumot váltasz.

6. Dátumok, időjárás, napszakok

Ezt természetesen nem tudjuk beszabályozni, mert gyakran megesik, hogy egy-egy adott napon, sőt napszakban írt játék több napon át is elhúzódhat, de megtörténhet ennek az ellenkezője is, hogy egy poszton belül időugrás történik (ezt kérlek azonban mindig jelöljétek: ~1 hét múlva~, vagy hasonló jelölésekkel, kellőképp elválasztva a hozzászólás többi részétől!).

Az általános szabály azonban az, hogy ha valakikhez, akik megkezdtek egy játékot és becsatlakoznál, olvass vissza, hogy mit írtak az aktuális napról, napszakról, időjárásról! Ha épp semmit, akkor természetesen úgy alakítható, ahogy neked tetszik, de kérünk mindenkit, hogy egy játékon belül ne legyen az, hogy A karakter napos reggelt ír, B karakter pedig ezt nem véve figyelembe hóviharos éjszakát!

Illetve megkérünk mindenkit, tartsa magát a játéktér éghajlatához, melyről ITT olvashatsz részletesen.

7. Felnőtt tartalmak

A felnőtt tartalmú játékok kijátszása tiltott, ha nagyon fontos a történet szempontjából, utalást tehettek rá, de semmi konkrétumot - mindenkinek van képzelőereje, ugyanakkor senki sem kíváncsi rá igazán, szóval felesleges.

Az aktus előtti és utáni események közt egy "később" vagy egy sokat mondó "..." éppen elég.

8. Káromkodások

TILOS a káromkodás, a csúnya szavak használata - legalábbis cenzúra nélkül. Ezért komoly büntetésre számíthat az, aki megsérti. Ha csúnya szót, káromkodást készülsz leírni, csillagozd ki, vagy egyéb speciális karakterrel törd meg a szót, hogy abból úgymond ne lehessen kiolvasni a káromkodást. Aki ezt megsérti, azzal nem csak a mi oldalunk, hanem a hungarianforum.com tárhely szabályzatát is semmibe veszi!

9. Kérdések

Ha bármi nem világos, kérdezhetsz a Kérdések témában hozzászólással, amit valamelyik adminisztrátor amint tud, megválaszol. Ezen felül küldhetsz privát üzenetet is az adminisztrátoroknak. Kérünk minden újdonsült tagot, hogy ne a játékosokat zaklassák kérdéseikkel - a játékosokat pedig, ha nem 101%-ban biztosak a dolgukban, ne válaszoljanak. Inkább semmit, mint rosszat.
Vissza az elejére Go down
Ajánlott tartalom
Szabályzat Empty
TémanyitásTárgy: Re: Szabályzat   Szabályzat Empty

Vissza az elejére Go down
 
Szabályzat
Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Disney Generation :: Első lépések :: Alapok-